Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile slotów na takim sprzęcie i łączu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ile slotów pociągnie ten PC na serwerze minecraft typ zwykły survival max do 15 pluginów podstawowych i na skyblocku ile z spigot ?

System: Linux debian

Procesor: AMD phenom II x4 955 (Podkręcony do 4x 4,2Ghz)

Ram: DDR3 16GB

Dysk: SSD 128GB

Łącze: Ping 4 / Download 52mb / Upload 21mb http://www.speedtest.net/my-result/2922023666

Dodam że sam system zabiera 21mb ramu i 0% procesora

Opublikowano

a z tym łączem problemów nie będzie ? Bo tak się składa że ten PC nie jest mi potrzebny i pomyślałem że spróbuję coś zrobić wykombinować.

Edit

A na skyblocku ile by poszło ludzi ? Bo z tego co wiem na skyblock mniej ramu idzie i całych zasobów PC.

Opublikowano

Na tym pierwszym o którym mówiłeś to bez lagów możesz dać 300/400 ale nie więcej. A w przypadku sky-blocka to daj nawet 700 a i tak nie powinno ich być z tego co sprawdzałem.

Opublikowano

Zasilacz ma 600w obudowa komputera jest otwarta a pomieszczenie klimatyzowane i wykachelkowane więc z temperaturą nie powinno być problemu obawiam się tylko co do łącza.

Opublikowano

A jeżeli bym dał tam dysk hdd taki jak w normalnych komputerach tych nowszych jest montowany nie było by wielkiej róznicy ?

Opublikowano

Ło stary na takim sprzęcie jeśli dobrze wszystko skonfigurujesz to dałbyś radę uciągnąć nawet 1000slotów (zaraz poleci hejt, ale wiem co piszę, ponieważ kiedyś miałem serwer 8gb ramu (320slotów) i przy 200-250 graczach nie było lagów, niestety nie powiem jak przy 300+ bo tylu, niestety nie wbiło)

Co do tego dysku to raczej nie powinno być wielkiej różnicy.

ps: Jak będziesz robić serwer to zrób go na silniku spigot (ponieważ ja właśnie na tym miałem) na craftbukkit mogą być lagi, jak dasz 700+ slotów i będzie full.

e78af1e09121015a74fd8f502d1985b2.jpg

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Opublikowano

Up własnie chce zrobić z spigot ten silnik zabiera mniej zasobów ale dziwi mnie te łącze że na takim Down i Up tyle ludzi uciągnie na hostingach maja normalnie 100mb/s downloadu a uploadu nie wiem bo nie podają.

Edit.

A i jeszcze jedno gdy postawie serwer nie działa zewnętrzne ip ale znalazłem wolne porty które umożliwią grę jutro się z tym pobawie

Opublikowano

Wg mnie sam sprzęt 200-300

Ale z laczem moze byc lekki problem. Trochę za słaby upload :/

=== Jeśli pomogłem ===

+++ Liczę na Like +++

Opublikowano

Według mnie taka maszyna spokojnie wyciągnie to 400 slotów + do 20 pluginów :) Ale to też zależy jakich pluginów, bo jeśli będę to podstawowe pluginy to nawet do 500 slotów dojdzie, a jeśli będą to pluginy "ciężkie" to max. 300 slotów :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...